Nieuws & Persberichten

Smeding kiest voor duurzame zonne-energie

Smeding Groenten en Fruit - gecertificeerd voor de Barometer Duurzame Groenten & Fruit - kiest voor zonne-energie voor de verdere verduurzaming van haar bedrijfsprocessen. Eind juni wordt gestart met de installatie van 1.868 zonnepanelen op het platte dak van de hoofdvestiging in Sint Annaparochie.

Jaarlijks wekt deze zonne-energie installatie zo’n 450.000 kWh op. De zonne-energie installatie wordt geleverd en geïnstalleerd door Zonenergie 3.0, een samenwerkingsverband van installatieconcern ITBB en zonne-energieleverancier enie.nl.

Paul Kingma, directeur Inkoop van SmedingDe keuze voor een zonne-energie installatie komt niet geheel onverwacht. “De afgelopen jaren hebben we als Smeding veel geïnvesteerd in de verdere verduurzaming van onze producten, processen, inzet van mensen en middelen. We zijn door de Barometer Duurzame Groenten & Fruit gecertificeerd op het gouden niveau en hiermee zijn we de eerste groothandel in groenten en fruit met dit certificaat. We zijn continu bezig met de verduurzaming van ons bedrijf en met deze zonne-energie installatie wekken we zo’n 25% van ons totale elektriciteitsverbruik op. In 2017 gaan we de overige 75% van ons verbruik duurzaam inkopen door te kiezen voor windenergie uit eigen land’’, licht Paul Kingma, directeur Inkoop van Smeding, toe.

We zijn continu bezig met de verduurzaming van ons bedrijf
Terug naar overzicht